EEN SPIEGEL

Elke dag is een reis. Een reis waar we allemaal een bestemming hebben. Het journaal is afgeleid van het woord journey, wat een dagreis betekent. We kijken nu naar het journaal en zien zo een samenvatting van het nieuws van deze dag. Zo mogen wij ook onze levensreis zien en vastleggen door middel van schrijven en later ook reflecteren.

Wij willen allemaal een leven leiden die succesvol is en die impact zal maken in deze wereld. We willen van betekenis zijn in de maatschappij, voor ons gezin en voor onze naasten en voor onze kinderen wil we een erfenis achter laten. Onze kinderen zijn tenslotte onze legacy. Elk mens wil een leven leven met resultaat van in plaats van altijd maar overleven naar genieten en volle zekerheid.

Precies hiervoor heb ik ook deze training geschreven “De kracht van reflectie”. Het zal je helpen in jouw ontwikkeling, inzicht te krijgen in jouw doelen, jezelf beter te begrijpen en bovenal zal het je leiden in jouw bestemming.  Reflectie is een proces waarbij jouw levenservaringen worden omgezet in betekenis. Reis je verder mee? 

Reflecteren betekent spiegelen of weerspiegelen, een ander mooie synoniem is ook het weerkaatsen. Je gaat zelf nadenken over je eigen ervaringen en gedrag. Ook ga je nadenken over bepaalde persoonlijke situaties en over positieve en negatieve omstandigheden.

Het onderliggende idee om jezelf en je eigen gedrag te reflecteren is dat je van jouw eigen gedrag kan leren en jij jouw karakter en gedrag kan veranderen in positieve zin.

 

VOORBEREIDING OP DE TOEKOMST 

Vele mensen willen verandering zien en aanpassingen in hun leven zien. Als dit ook je verlangen is dan moet je zelf voorbereiden op verandering. En we weten allemaal dat daden meer zeggen dan woorden.

Reflecteren heeft een grote toegevoegde waarde voor je bewustzijn en je traint met deze vaardigheid je gedrag en het versterkt jouw karakter zowel op geestelijke, mentale als emotionele vlak.

 

WAAROM REFLECTEREN ZO BELANGRIJK IS:

  • Het vergroten van zelfkennis
  • Het ontwikkelen van de juiste houding
  • Het ontwikkelen van de juiste vaardigheden
  • Het construeren van nieuwe kennis en deze toepassen in de praktijk
  • Het maakt je flexibel en ook zeker alert in elk aspect van jouw leven 
  • Je gaat vooruit denken over jouw acties
  • Je zal verbetering zien in georganiseerd en gestructureerd werken
  • Je zal verbetering ervaren in je woordkeuze en je handelingen naar jouw omgeving toe
  • De ervaring leert ook dat je het leven zo veel leuker gaat vinden en zelfs avontuurlijker

 

RIJKDOM, VOLLE ZEKERHEID EN INZICHT:

Zo blijf jij altijd leren en jouw handelen verbeteren voor de toekomst en kun je beter jezelf begrijpen maar ook hulp bieden aan anderen in elk aspect van jouw leven, persoonlijk, relationeel en op de werkvloer. 

 

Vult u gerust onderstaande formulier in voor een persoonlijk gesprek of vraag een vrijblijvend offerte aan. Eén op één coaching is ook mogelijk.In de spiegel van Gods Woord kunnen we zien hoe te transformeren –
en we staan ​​God toe om ons hart weer op één lijn te brengen met de Zijne. (Juiste koers)
Geschapen naar Zijn beeld en gelijkenis om werkelijk vrij te leven. (Autoriteit)
Om te ontdekken wie wij daadwerkelijk zijn in Hem! (Identiteit)

Quote: Lisa N. Darouri